Doncs sí, hi ha altres fonts d'informació generals que, a més, ofereixen continguts actualitzats i rigorosos. Les enciclopèdies han estat, des de sempre, la manera més fàcil de satisfer la curiositat per qualsevol qüestió, de la més insignificant a la més trascendental. Sembla que tenen totes les respostes, oi?
Des de la biblioteca us proposem un parell d'enllaços a enciclopèdies virtuals per a consultar:
Enciclopèdia catalana
Al web de l'enciclopèdia http://www.enciclopedia.cat/ trobareu accés gratuït i il.limitat a tots els articles de la prestigiosa enciclopèdia, i en llengua catalana. Un exemple:
Consultem la biografia del president americà Barack Obama. Comprovareu que la polèmica concessió del premi Nobel ja hi està ressenyada.
Enciclonet
Enciclonet ens pot solucionar un dubte ràpid, però per consultar els contiguts complerts hem d'estar suscrits. De qualsevol manera, és fàcil i ràpida de consultar.
Enciclopèdia Britànica
Una de les més prestigioses, tampoc té gaires continguts gratis, però val la pena veure ni que sigui l'aperitiu que ens posen: http://www.mienciclo.es/enciclo/index.php/Portada
I la Viquipèdia, per què no???
Tampoc no es tracta de demonitzar-la!!! Però tingueu en compte que no és una encilopèdia tradicional. L'enciclopèdia il.lustrada, la que es va inventar al s. XVII, també va nèixer així: un grup de persones es va dividir els temes i van redactar els articles en funció dels seus coneixements. Aquest sistema va anar evolucionant fins que, abans de l'aparició de l'Internet, els qui redactaven l'enciclopèdia eren veritables erudits en el tema.
La Viquipèdia o Wikipedia, en qualsevol idioma és "l'enciclopèdia lliure" és a dir: tothom hi pot intervenir. L'abundància de temes, articles i referències externes, la fa de vegades inabastable... i poc rigorosa. Els autors corregeixen i tornen a corregir el que a ells els sembla incorrecte, afegint i canviant dades, enllaços, etc. En resum, està sempre en construcció i no sempre les dades són fiables.
Però el projecte en sí, i la voluntat de compartir el saber són molt positius. A la Viquipèdia hi trobaràs articles complerts i gratis, això ja és un gran què. Però, ull: si has de presentar un treball, contrasta bé la informació perquè hi pot haver veritables barbaritats!